Loading...
| | |

Residance O refurbishment project by Andrea Tognon Architecture

Andrea Tognon Architecture is an italian based architect who has completed their new residential refurbishment project of the Residance O with the new square floor plan by filling the missing corner to the old L shape plan. The original residence O building was built in the 1970’s as imitation of vernacular architecture of the Veneto countryside area. The floor plan was a square were a corner was missing (so was an L shape). The roof was a concrete slab juting out in a very inelegant and bad proportionated way.

The architects decide to add the corner that was missing to complete the square floor plan. Because the total redefinition of the insulation parameter we reshape the profile of the building cutting the old roof edge and redesign the junction between roof and perimetrical walls. The entire interior layout was redesign, all the walls and roof insulated, the eating system switched to solar energy. For more information about this residential refurbishment project of Residence O, Visit Andrea Tognon Architecture website – here.

residance O exterior

residance O exterior

Residance O by Andrea Tognon Architecture Decodir

Residance O by Andrea Tognon Architecture Decodir

residance O interior design Decodir

residance O interior design Decodir

Residance O by Andrea Tognon Architecture 2

Residance O by Andrea Tognon Architecture 2

Residance O interior corridor

Residance O interior corridor

Residance O natural lighting idea

Residance O natural lighting idea

Residance O natural lighting

Residance O natural lighting

Residance O ceiling

Residance O ceiling

Residance O indirect lighting

Residance O indirect lighting


0 Response to "Residance O refurbishment project by Andrea Tognon Architecture"

Postar um comentário

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...